QUI ESCRIU?

La revista Barbiana està editada per l’Associació Arae, entitat sense ànim de lucre formada per professionals de l’educació i la teràpia, amb el suport de professionals de la comunicació.

Té un consell de redacció format per Miquel Àngel Alabart, Eva Martínez, Heike Freire, Pere Juan Duque, Elisenda Pascual, Celeste Vaiana, Jordi Mateu i Mireia Bosch.

Miquel Àngel Alabart

Miquel Àngel Alabart

Mestre i psicopedagog. Ha estat assessor de l’ICE de la UAB en temes de didàctica i treball per projectes. En l’actualitat treballa com a psicopedagog, terapeuta Gestalt i familiar i formador a l’Associació Arae. És director de les revistes Barbiana i Viure en família i professor associat a la Universitat de Vic.

Anna Serra

Anna Serra

Anna Serra és doctorada en antropologia social i cultural. Va realitzar la tesi sobre la cultura dels infants durant el temps de pati i, en els darrers anys, ha estat investigant la influència de l’espai exterior de les escoles en el comportament dels infants durant el temps lliure.

Atzur Aguas

Atzur Aguas

Investigadora del Joc com a camí d'autoconeixement i activador dels potencials humans.

Bet Soldevila

Bet Soldevila

Mare, psicòloga i mestra, directora de la llar d’infants La Formiga des de fa 15 anys.

Borja Antela Bernárdez

Borja Antela Bernárdez

Doctor en Historia i professor a la Universitat Autònoma de Barcelona. Col·labora habitualment amb l’etapa de secundària de l’Escola el Royure, de Sant Joan de Mediona.

Bruna Dinarès

Bruna Dinarès

Professora assoicada a la UVic i coordinadora d’activitats educatives de ACVic Centre d’Arts Contemporànies.

Carme Cols i Pitu Fernández

Carme Cols i Pitu Fernández

Carme Cols i Pitu Fernàndez, mestres jubilats que comparteixin la inquietud de pensar els espais exteriors de les escoles per tal de crear exteriors que siguin un espai natural de salut i de benestar. Amb l’ajuda d’altres professionals, arquitectes, fusters, jardiners, pedagogs, troben respostes per repensar els espais exteriors incidint en plantejaments educatius i en les oportunitats que poden oferir.

Celeste Vaiana

Celeste Vaiana

Psicòloga especialitzada en Família, Criança i Educació. Assessora Pedagògica, Supervisora i Formadora de docents, acompanyants, professorat, equips.

Cruz Pérez Pérez

Cruz Pérez Pérez

Creu Pérez Pérez és catedràtic del Departament de Teoria de l'Educació de la Universitat de València. Ha exercit com a mestre, professor de Geografia i Història en Educació Secundària i Psicopedagog. La línia fonamental de les seves publicacions i investigacions versa sobre l'educació ètica, l'aprenentatge de valors i normes a l'aula, la prevenció de la violència de gènere o l'aprenentatge de competències, temes sobre els quals ha publicat diversos llibres i articles en revistes especialitzades d'àmbit nacional i internacional. Ha impartit nombroses conferències i cursos en centres de formació del professorat de gairebé tota Espanya. Dirigeix ​​la col·lecció Aprender a Ser de l'editorial Desclée de Bower.

Dolores Bulit

Dolores Bulit

Periodista, mare de Vito i fundadora de Tierra Fértil, una escola lliure a les afores de Buenos Aires amb 7 anys d'experiència. Escriu a alteredu.com.ar y en Tierra Fertil

Escola Estel

Escola Estel

L'Escola Estel és una escola d'educació especial de la comarca d'Osona que ofereix un conjunt de serveis, recursos i ajuts relacionats amb l'educació i l'atenció dels alumnes amb discapacitat intel·lectual. Està ubicada a la ciutat de Vic.

Eva Martínez

Eva Martínez

És mestra, terapeuta i formadora en educació i emocions. Treballa a l’Associació Arae i en coordina les formacions.

Glòria Vives Xiol

Glòria Vives Xiol

Col·laboro amb la Universitat de Barcelona, a la Facultat d’Educació. Realitzo tallers per a mestres per a escoles públiques i entitats privades, i faig xerrades sobre expressió plàstica a diferents centres.

Inma Tena i Teresa Hernando

Inma Tena i Teresa Hernando

Teresa Hernando Ara, diplomada en Treball social i llicenciada en Sociologia. Després d'una dècada treballant en entitats socials, va cursar el màster en Formació de Professorat d'Educació Secundaria Obligatòria i Batxillerat, Formació Professional i Ensenyament d'Idiomes (2012), i es va incorporar a l'àmbit de l'educació formal. Actualment treballa com a cap del Departament de Serveis Socioculturals i a la Comunitat de l'IES Avempace, a Saragossa, i com a docent en el Cicle Formatiu de Grau Superior en Animació Sociocultural i Turística. Inma Tena Porta, llicenciada en Educació física per l'INEFC de Lleica, postgrau en gestió i seguretat en els esports d'aventura i en gestió esportiva municipal. Diploma d'estudis avançats "La investigació en activitat física i esport, aspectes interdisciplinars i aplicacions al medi natural". Professora a la Universitat de Saragossa des de fa 15 anys, la gran majoria a la Factultat de Ciències Humanes i de l'Educació a Huesca, tant en la formació de mestres d'Educació Primaria com d'Educació Infantil. Dones tenaces, inquietes, planificadores, organitzades i sotre tot somiadores. I posades a somiar, somien en una educació transformadora, on es confii en el propi nen/a, on es pugui créixer en llibertat i amb un aprenentatge ple d'experiències significatives. Una educació que permeti créixer en el respecte en un/a mateix/a i cap als demés i a la propia naturalesa, per aprendre a conviure i a crear comunitat

Jordi Mateu

Jordi Mateu

Mestre de primària des de 1990, graduat en psicolingüística i format en psicomotricitat, ha treballat a diferents escoles de Catalunya i Califòrnia. Ha col·laborat amb la Xell i des de fa 18 anys es dedica a la formació del professorat i a l’assessorament de centres.

Laia Cases i Rosa Casafont

Laia Cases i Rosa Casafont

Autores del llibre

Avatar

Laura López

Formadora i especialista en matemàtiques vivencials. És responsable de la web aprendemosjuntoalmar.com.

Marta Carrascal

Marta Carrascal

Llicenciada en Química, mare i actualment acompanyant de l’etapa de secundària de l’escola El Roure, de Sant Joan de Mediona.

Mireia Bosch Mateu

Mireia Bosch Mateu

Mireia Bosch Mateu es dedica al món de la comunicació amb caràcter social. És redactora de Barbiana i col·labora també en altres mitjans.

Noemí Duran

Noemí Duran

Doctora en Arts i Educació, fundadora i coordinadora de la Casa Voladora-Casa Niu. Espais per a l’escolta i la creació col·lectiva (https://casavoladora.wordpress.com).

Pau Farràs

Pau Farràs

És antropòloga formada en Observació de nadons a l’Associació Bick Espanya i a Grup AcSent. Treballa com a consultora i formadora des de Nodre, Diàleg i Desenvolupament Organitzacional, en projectes adreçats a entitats i a famílies. És formadora en Observació directa per a escoles bressol i coordina el Raconet de la Torre, un espai d’escolta i de socialització precoç, ubicat al casal de barri Torre de la Sagrera, a Barcelona.

Pere Juan Duque

Pere Juan Duque

Psicòleg, psicomotricista i tècnic en llenguatges expressius. Durant 15 anys responsable del projecte La Caseta. Actualment és formador en educació lliure i en arts marcials integrades (AMI) i membre de la XELL (Xarxa d’educació lliure).

Rebeca Wild

Rebeca Wild

Rebeca Wild va ser pedagoga i filòloga. Formada en pedagogia musical i en pedagogia Montessori, va impulsar l'escola Pestalozzi, a Equador, un centre de referència en l'educació viva.

Sally Goddard Blythe

Sally Goddard Blythe

Psicòloga, Màster en Ciències i directora del The Institute for Neuro-Physiological Psychology (INPP Chester) Més informació: www.inpp.org.uk

Avatar

Seño Punk

Mestra i autora de la web www.entreactividadesinfantiles.com

Sònia Esteve Isabel Sellas

Sònia Esteve Isabel Sellas

Sònia Esteve Frigola i Isabel Sellas Ayats són professores del Departament de Didàctica de les Arts i les Ciències de la Facultat d’Educació de la Universitat de Vic. Membres del grup de recerca CODI (Coneixement i Didàctica) amb el qual han participat en diversos projectes d’investigació. Han impartit nombroses conferències, tallers i cursos en jornades i seminaris en l’àmbit de la didàctica de la matemàtica.