Us presentem un recull de formacions interessants per continuar reflexionant sobre la pràctica educativa durant aquests mesos de calor.

Curs d’estiu’20. Acompanyament emocional i dinàmica de grups

Aquest curs té com a objectius adquirir estratègies i actituds bàsiques del treball emocional en el context educatiu, en la seva dimensió grupal. A partir d’una mirada respectuosa i àmplia, coneixerem elements bàsics sobre les emocions, l’autoestima, l’enfocament sistèmic de les relacions, la resolució de conflictes… i explorarem diverses formes d’acompanyar i gestionar les relacions en els grups.

El curs tindrà una base vivencial a partir de la qual es comentaran i debatran els conceptes i es relacionaran amb l’aplicació de tècniques específiques en grups.

Adreçat a: mestres, persones educadores i acompanyants vinculades a la infància.

Calendari: 7, 8 i 9 de juliol de 2020

Més informació aquí

Inscripcions aquí

Congrés virtual d’Educació Viva

L’Associació CAIEV organitza un Congres Virtual gratuït de Educació Viva. Al congrés hi participaran més de 20 ponents que compartiran la seva experiència en 25 conferències, amb material de suport i eines per posar en pràctica. Les conferències estaran organitzades en tres grans eixos:

  • Eix pedagògic
  • Eix d’acompanyament emocional
  • Eix de relacions i família

Adreçat a: famílies, persones educadores i acompanyants i projectes

Calendari: del 25 al 29 de maig de 2020

Més informació aquí

55ª Escola d’Estiu: Educar en temps de revoltes

L’excepcionalitat del moment ha afectat l’Escola i al conjunt de la comunitat educativa d’una manera particular. La crisi de la COVID -19, però, també ens està permetent accelerar processos, i arriscar-nos per constatar que les ganes de ser-hi ens estan fent aprendre mentre fem.

Per aquest motiu, l’Escola d’Estiu d’aquest any és una Escola pensada amb una intervenció local, que alhora tindrà un abast molt ampli i permetrà unir persones d’arreu del món, com a conseqüència i gràcies al seu caràcter virtual.

L’Escola d’Estiu constarà de diverses propostes formatives vertebrades entorn de tres eixos transversals:

  • La força dels equips. Aprendre amb els altres per construir noves solidaritats; Despatriarcalitzar l’educació
  • Escola i emergència climàtica

Adreçat a: mestres i persones educadores

Calendari: del 6 al 10 de juliol

Més informació aquí